Москаль заявив про повну декомунізацію Закарпаття

Москаль заявив про повну декомунізацію Закарпаття

Укрінформ
На Закарпатті змінено всі назви, пов'язані з більшовистською ідеологією та комуністичним минулим.

Про це голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Закарпаття нарешті декомунізоване: всі Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на смітник історії. Замість них з’явилися вулиці не тільки Джона Леннона чи Енді Воргола. Область стала єдиною в Україні, в якій «декомунізовані» вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв. Така була моя принципова позиція", - написав Москаль.

При цьому він констатував, що багато людей протестують проти цього.

Зокрема, Москаль навів приклад селища Великий Березний, де за його розпорядженням вулицю Івана Локоти (комуністичний діяч Чехословацького періоду) перейменовано на вулицю Василя Наливайка (боєць 128-ї бригади, який народився у В.Березному, загинув у червні 2014 р. на Луганщині). Після цього до Москаля надійшло кілька десятків листів від мешканців вулиці з вимогою повернути стару назву.

Інший приклад: у с.Клячанове Мукачівського району вул.Ворошилова перейменована на вул. Василя Лавкая (боєць ДУКу, загинув на Донбасі, похований у Клячанові), а вул. Жовтнева – на вул. Альберта Падюкова (боєць «Айдару», загинув на Донбасі, похований у Клячанові). Та вже через два тижні сільрада перейменовує вулиці Ворошилова та Жовтневу на Нивлянську та Виноградну. Обурений Москаль вважає, що цим вчинком земляки "просто плюнули в обличчя" загиблим героям, і має намір оскаржуватиме рішення сільради в суді.

Водночас він констатував, що Закарпатська область посідає останні місця за кількістю тих, хто бажає зі зброєю в руках захищати свою країну. "Тому якщо буде оголошена нова хвиля мобілізації, на прізвища любителів комуніста Локоти і депутатів сільради з Клячанова військкомати звернуть особливу увагу!" - обіцяє губернатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-