Декомунізація за Москалем: без Терешкової і з Ворголом

Декомунізація за Москалем: без Терешкової і з Ворголом

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль підписав чергове розпорядження про перейменування топонімів в регіоні.  

Згідно з документом, одна з площ  області  носитиме  ім'я етнічного русина,  всесвітньо відомого американського художника, дизайнера і засновника поп-арту Енді Воргола, батьки якого емігрували в США зі словацького села Мікова, повідомляє сайт Москаля.

«Згідно з розпорядженням Геннадія Москаля, Площу Жовтневу в селі Минай  перейменовано  на площу Енді Воргола (всесвітньовідомий митець українського походження, один із засновників поп-арту)», - йдеться у повідомленні.

Водночас губернатор збирається здійснити «детерешковізацію» Закарпаття.

«Сьогодні в населених пунктах Закарпаття є близько двадцяти вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта Валентини Терешкової. Найближчим часом усі вони будуть перейменовані в рамках закону про декомунізацію», - зазначив  голова ОДА.

Москаль також наголосив, що «совкова» традиція увіковічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці. Однак головне не це, а той факт, що «Валентина Терешкова як діючий депутат Держдуми Росії від президентської партії «Єдина Росія» і член Вищої ради «Єдиної Росії», у березні 2014 року проголосувала за включення Криму до складу Росії та надання дозволу на введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова», - нагадав губернатор Закарпаття. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-