У розвідці нарахували 322 ворожих обстріли за тиждень

У розвідці нарахували 322 ворожих обстріли за тиждень

Укрінформ
Протягом тижня російські окупаційні війська на Донбасі 322 рази відкривали вогонь по українських позиціях.

Про це у п'ятницю на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"За поточний тиждень у порівнянні із попереднім інтенсивність вогневого впливу по позиціях українських військ  дещо знизилася. Було здійснено 322 обстріли, активно застосовувалися міномети калібром  82 мм та 120 мм, протитанкові керовані комплекси, БМП, а також артилерійські системи калібром 122 мм. Найвища активність спостерігалася на Донецькому напрямку - там зафіксовано 177 обстрілів", - сказав Скібіцький.

За його словами, протягом тижня українська розвідка виявила 35 фактів порушення Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та техніки. Зокрема, у 15-кілометровій зоні таких фактів було виявлено 16, усього зафіксовано 96 танків. Найбільша концентрація важкої техніки відзначалася в населених пунктах Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Луганськ, Макіївка, Молодіжне, Піонерське.

У 25-кілометровій зоні зафіксовано 15 фактів порушень, виявлено 62 артилерійські системи. Найбільша їх кількість зосереджена в Горлівці, Донецьку, Макіївці, у селищах Любівка та Михайлівка.

У 35-кілометровій зоні зареєстровано 4 факти порушень бойовиками Мінських домовленостей. Зокрема, було виявлено 11 реактивних систем залпового вогню "Град" у районах населених пунктів Горлівка, Дебальцеве, Лозовське та Харцизьк.

"Зазначена інформація була передана спостережній місії ОБСЄ  для подальшого документування та фіксації встановленим порядком", - повідомив Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-