Справа Іл-76: Адвокат каже, що винен лише генерал

Справа Іл-76: Адвокат каже, що винен лише генерал

Укрінформ
Генерал Назаров, якого судять у Павлоградському міськрайонному суді за недбале ставлення до військової служби, що призвело до загибелі 49 людей - 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев’яти членів екіпажу літака Іл-76, які летіли до Луганська на ротацію, приймав рішення щодо відправлення літака одноосібно.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат потерпілих Віталій Погосян.

«Генерал Назаров звернув увагу, що рiшення про залучення сил i засобiв по закону приймає керiвник оперативного штабу, якого на той час не було призначено. Добре, не було, а що тодi цей генерал там робив, чого давав накази та розпорядження, при виконаннi яких гинули нашi бiйцi», - зазначив Погосян.

На його думку, військова прокуратура в такому разі визначила неправiльну квалiфiкацiю. «Яке тут недбале ставлення, тут умисне зловживання своїм службовим становищем, яке призвело до загибелi великої кiлькостi людей», - наголосив він.

Відомо, що в судовому засіданні, яке відбулося в четвер, 14 квітня, суддя Наталія Самоткан завершила оприлюднення документів.

Наступне засідання відбудеться 26 квітня о 10 годині. Резервоною датою обрано 11-12 травня.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинуло 49 людей – 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев’ять членів екіпажу літака, знищені військове майно та техніка. 25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти. Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Родичі загиблих у ІЛ-76 десантників оцінили моральну шкоду у 500 тис. гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-