Справа Іл-76: суд розглядає 11 томів доказів

Справа Іл-76: суд розглядає 11 томів доказів

Укрінформ
У Павлоградському міськрайонному суді продовжився розгляд справи щодо катастрофи військово-транспортного літака Іл-76, збитого бойовиками 14 червня 2014 року в районі аеропорту м. Луганськ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі суд закінчив допит свідків і перейшов до розгляду письмових доказів. Їх у справі 11 томів. Деякі позначені грифом «секретно». Зараз суд розглядає третій том письмових матеріалів справи. У ньому - рапорти контррозвідників СБУ про те, що до Луганського летовища вирушили дві групи бойовиків з пересувним зенітно-ракетним комплексом. Обвинувачення запевняє: зважаючи на таку інформацію, генерал не мав права ризикувати літаком та життям військових.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинуло 49 людей – 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев’ять членів екіпажу літака, знищені військове майно та техніка.

25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генштабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти.

Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Родичі загиблих у ІЛ-76 десантників оцінили моральну шкоду у 500 тис. гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-