Два роки тому оголосили початок АТО

Два роки тому оголосили початок АТО

Відео
Укрінформ
Два роки тому, 14 квітня 2014 року, набуло чинності рішення РНБО від 13 квітня "Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" та оголошено про початок масштабної антитерористичної операції на Донбасі.

Про це заявив у Верховній Раді на той час виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов.

"Сьогодні ( 14 квітня 2014 року - ред.) вранці на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція, але вона буде проводитись поетапно, відповідально і виважено", - заявив тоді Турчинов.

Він наголосив, що така виваженість потрібна, щоб в ході операції не постраждало мирне населення Донбасу.

"Крім російського спецназу, крім терористів на Донбасі є сотні тисяч обдурених російською пропагандою громадян України, а поруч із ними сотні тисяч ні в чому не винних українців", - зауважив тоді Турчинов.

Як повідомлялося, за час проведення АТО в боях з російсько-терористичними найманцями загинуло 2700 українських військовослужбовців, а за підрахунками ООН за весь час бойових дій на сході України загинули або отримали поранення 30 346 осіб.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-