ООН нарахувала понад 30 тисяч жертв конфлікту на Донбасі

ООН нарахувала понад 30 тисяч жертв конфлікту на Донбасі

Укрінформ
Жертвами конфлікту на сході України стали 30 346 людей, зокрема понад 9 тисяч були вбиті.

Про це заявив помічник генерального секретаря з прав людини Іван Шимонович, виступаючи в Женеві на 31-й сесії Ради ООН з прав людини, повідомляється на офіційному сайті Організації. 

За його словами, жертвами конфлікту на сході України стали 30 346 людей: понад 9 тисяч були вбиті і понад 21 тисяча - поранені, в моргах України – майже одна тисяча невпізнаних тіл. Відзначається, що останніми місяцями кількість випадків загибелі цивільних осіб дещо знизилося, проте в районі лінії зіткнення люди все ще гинуть унаслідок артилерійських обстрілів і вибухів боєприпасів.

"Режим припинення вогню на сході країни, оголошений 1 вересня 2015 року та підсилений 23 грудня 2015 року "режимом повної тиші", знаходиться під загрозою зриву", - зазначив Шимонович.

За його словами, останнім часом "не спостерігалося широкомасштабних невибіркових обстрілів житлових районів", однак по обидва боки лінії зіткнення розміщується військова техніка, що загрожує життю мирних громадян і порушує їхнє повсякденне життя.

Він також підкреслив, що виконання Мінських угод - єдина реальна стратегія досягнення миру на сході України.

За словами Шимоновича, відновлення повного та ефективного контролю української влади над частиною кордону з Російською Федерацією допоможе зупинити потоки зброї і бойовиків з Росії.

Представник ООН також закликав владу України і самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" здійснювати обмін інформацією щодо ідентифікації останків і будь-якою інформацією про зниклих без вісти осіб.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-