Бойовики намагаються посунути лінію фронту на захід

Бойовики намагаються посунути лінію фронту на захід

Карта
Укрінформ
Минулої доби обстановка в зоні АТО знову загострилася. Кремлівські найманці здійснили 91 обстріл українських позицій.

Про це повідомив на брифінгу в неділю речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Мотузяник, передає корреспондент Укрінформу.

"Вчора обстановка на лінії фронту знову загострилася. Противник здійснив 91 обстріл наших позицій (кожен третій - з важкого озброєння: мінометів, танка, БМП). Активно стріляють ворожі снайпери", - зазначив Мотузяник.

За його інформацією, на Луганському напрямку сепаратисти двічі порушували режим тиші: під Щастям та Трьохізбенкою.

На Донецькому напрямку епіцентром бойових дій залишається промзона Авдіївки, де обстріли з боку незаконних збройних формувань тривають безперервно.

"Противник зосередив серйозні сили у Ясинуватій, Мінеральному та Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід. Ворожі провокації також були у Зайцевому. Зокрема, кілька разів стріляли снайпери бойовиків. У частині Зайцевого, що контролюється силами АТО, під ворожий обстріл потрапив патруль місії ОБСЄ", - розповів речник.

Крім того, за його словами, поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі бойовики здійснили обстріл українських позицій з БМП і танка. Неспокійно і в Донецькому аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 54 обстріли з боку незаконних збройних формувань.

На Маріупольському напрямку бойовики порушують режим тиші по всьому фронту, проте найбільше обстрілів було в Мар’їнці та Широкиному.

"У Мар’їнці поранено цивільного. Противник активно застосовує міномети, які зосереджені у Докучаєвську, Комінтерновому та Саханці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 35 ворожих обстрілів (майже всі - у другій половині дня)", - повідомив Мотузяник.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-