Підсудний у

Підсудний у "справі 2 травня" росіянин оголосив голодування

Фото
Укрінформ
У Малиновському райсуді Одеси тривають слухання у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року, під час яких шестеро осіб загинули біля Грецької площі, а 42 учасники - в районі Куликового поля.

Колегія суддів під головуванням Віктора Короя надала змогу в п'ятницю виступити свідкам у "справі 2 травня" з боку сторони звинувачення, а також прийняла ухвали за клопотаннями адвокатів підсудних, які перебувають у СІЗО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будучи начальником відділу громадської безпеки міськуправління міліції, я перевіряв 2 травня за наказом керівництва управління, що за люди у масках, з бітами та палицями збираються на Олександрівському проспекті. До цього я неодноразово по службі був на Куликовому полі і спілкувався з представниками "антимайдану". Тож зустрічались і з підсудним Сергієм Долженковим, що раніше служив в органах МВС. А цього дня він у спортивному костюмі, бронежилеті та масці та інші підсудні вели колону "антимайданівців" з Олександрівського проспекту на Грецьку площу, де сталася сутичка з футбольними вболівальниками та активістами Євромайдану", - зазначив свідок В'ячеслав Ташматов.

Інший свідок підтвердив участь у сутичках на Грецькій площі підсудного Євгена Мефьодова, громадянина Росії, який брав участь в антиукраїнських маршах на вулицях Одеси.

Сторона звинувачення надала суду речові докази - одяг Мефьодова, вилучений у росіянина при затриманні телефон, жорсткий диск, протокол затримання та обшуку, а також відеозаписи за участю Мефьодова, зроблені на Соборній площі.

Після цього адвокат підсудного Мефьодова Каркіщенко звернувся з клопотанням до суду про зміну обраного запобіжного заходу - випустити його підопічного з-під варти, оскільки, на думку захисника, відсутній ризик зникнення росіянина з Одеси.

Колегія суддів прийняла ухвалу продовжити на 25 діб термін перебування учасника травневої бійні - росіянина Мефьодова - в СІЗО, так само перебуватимуть до травня в Одеському СІЗО інші обвинувачені.

Мефьодов назвав рішення суду неправомірним та оголосив "сухе" голодування.

Судовий процес триває.

Нагадаємо, що за фактом подій 2 травня 2014 року, коли масові заворушення призвели до смерті людей, відкрито 5 кримінальних проваджень. Зараз в суді розглядається справа щодо дій активістів біля Грецької площі, де загинули перші жертви заворушень. По справі проходять 20 обвинувачених, 5 з них взяті під варту, серед них 2 росіян.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-