Конфлікт на

Конфлікт на "Широкому лані": на гауптвахту відправили і комбрига

Укрінформ
Командир 53-ї механізованої бригади полковник Водолазський відсидить 10 діб гауптвахти за те, що не забезпечив своїм підлеглим нормальних побутових умов на полігоні "Широкий лан".

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області. 

«Апеляційний суд Миколаївської області 8 квітня розглянув апеляцію захисника Безушка С.В., якою Водолазський Валерій Леонідович визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-15 КУпАП і на нього накладено адміністративне стягнення у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10 (десять) діб», - йдеться у рішенні суду.

Судом встановлено, що полковник Водолазський був командиром військової частини і при переміщенні військовослужбовців на територію 235 загальновійськового полігону "Широкий лан" не організував роботу належним чином. В результаті, 46 військовослужбовців вирушили до Миколаєва, щоб звернутися до військової прокуратури та засобів масової інформації для захисту своїх прав.

Захисник у суді доводив, що командир бригади не має відношення до тилового забезпечення особового складу. Проте суд визнав ці аргументи безпідставними, бо вважає, що командир повинен був знати  про стан  справ у підрозділах військової частини.

Постанова Апеляційного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося раніше, 46 бійців 53-ї механізованої бригади, не задоволені умовами перебування на полігоні "Широкий лан", 8 лютого рушили на прийом до військового прокурора у Миколаїв. Бійці скаржилися на нелюдське ставлення командування до них, постійні образи, відсутність наметів, спальних місць, води та їжі. Побутові умови, в яких опинилися бійці 53 окремої механізованої бригади, стали предметом спеціальної перевірки. За її результатами, кількох офіцерів було визнано винними і отримали покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-