Скандал на

Скандал на "Широкому лані": полковник посидить на гауптвахті

Укрінформ
Полковник ЗСУ Валерій Залужний, який не забезпечив нормальні умови перебування війсковослужбовців на полігоні  "Широкий лан", не уникне відповідальності. На нього накладено адміністративне стягнення -  5 діб гауптвахти. 

Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Миколаївської області.

«Апеляційний суд Миколаївської області скасував постанову Миколаївського районного суду, якою було закрито справу стосовно полковника Валерія Залужного за відсутністю в його діях складу адмінправопорушення. Натомість прийнято нову постанову, якою офіцера визнано винним у недбалому ставленні до військової служби та накладено адміністративне стягнення у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 5 діб», - йдеться у рішенні суду.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Полковник Залужний є заступником командира військової частини з бойової підготовки. Наказом командувача військ оперативного командування «Схід» він був призначений старшим оперативної групи по наданню допомоги з метою бойового злагодження військової частини. 

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого 2016 року особовий склад 8 роти 3 механізованого батальйону військової частини прибув на полігон «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області. Протягом трьох діб у військовослужбовців не було належного харчування, питної води, достатньої кількості наметів і ліжок. 46 бійців,  не задоволені умовами перебування, 8 лютого вийшли з полігону та рушили на прийом до військового прокурора у Миколаїв.

Після пішого маршу побутові умови, в яких опинилися бійці 53 окремої механізованої бригади,  стали предметом спеціальної перевірки. За її результатами кількох офіцерів визнали винними і покарали. Полковнику Залужному тоді вдалося уникнути покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-