ОБСЄ хоче налагодити діалог для відновлення роботи двох КПП на Донбасі

ОБСЄ хоче налагодити діалог для відновлення роботи двох КПП на Донбасі

Укрінформ
Рішення закрити для офіційного переходу пункт пропуску "Станично-Луганське" викликає занепокоєння ОБСЄ, бо це значно погіршить ситуацію в регіоні.

Про це заявив на брифінгу перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє рішення закрити для офіційного переходу пункт пропуску з причин безпеки значно погіршить ситуацію. Через це цивільне населення буде змушене переходити в не призначених для цього місцях, які можуть бути дуже небезпечними і повними мін", - сказав він.

У зв'язку з цим Хуг повідомив, що СММ готова сприяти встановленню діалогу між сторонами як у Станиці Луганській, так і в Золотому для того, щоб дозволити цивільному населенню зберегти зв'язки, які вони підтримують через лінію розмежування.

Нагадаємо, у п'ятницю пропуск громадян через контрольний пункт "Станично-Луганське" тимчасово призупинено через обстріли з боку терористів. Таке рішення ухвалив штаб АТО.

31 березня на території Луганської області відкрили контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте". Однак за кілька годин його закрили з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-