Казаки під Золотим

Казаки під Золотим "відверто послали подалі" кураторів з Росії - Тука

Укрінформ
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації розповів про справжні причини закриття контрольного пункту в’їзду-виїзду в місті Золотому на Луганщині. 

За його словами, заяви представників незаконних збройних формувань про те, що вони не знали про будівництво КПВВ, є провокацією.

Про це Георгій Тука повідомив під час «Прямої лінії» в студії Луганського обласного телебачення.

«Заяви про те, що та сторона не знала про будівництво КПВВ, є провокацією, є повною брехнею. Просто – я знаю – за даними нашої розвідки та ділянка навпроти Золотого – вона контролюється казаками, які відверто послали подалі і Плотницького з його так званим військом, і кураторів з Росії. От і все», - сказав Тука, відповідаючи на питання ведучого.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня на околиці міста Золоте на Луганщині було відкрито КПВВ, який не пропрацював і однієї години через заборону проходу з боку бойовиків. Незважаючи на попередні домовленості, досягнуті як у рамках підгруп з гуманітарних і економічних питань, так і на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську, представники так званої "ЛНР" з невідомих причин заблокували пропуск людей, автотранспорту і гуманітарних вантажів. 

Території, що знаходяться навпроти Золотого по той бік лінії розмежування – міста Первомайськ, Стаханов, Кіровськ, Ірміно, дійсно контролюються угрупованням самозваного стахановського атамана Павла Дрьомова, яке оголосило себе «донськими казаками». Самого Дрьомова було вбито російськими спецпризначенцями 12 грудня (як раніше первомайського ватажка Євгена Іщенка), тому дії «казаків» можна розцінювати і як дрібну капость очільнику «ЛНР» Ігорю Плотницькому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-