Бойовики розгорнули під Макіївкою новітні російські

Бойовики розгорнули під Макіївкою новітні російські "глушилки"

Укрінформ
Проросійські бойовики розгорнули в районі Макіївки новітні російські автоматизовані станції активних перешкод.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, посилаючись на дані української розвідки.

"В районі Макіївки, що прилягає до зони активних бойових дій, противник розгорнув новітні російські станції РЕБ Р-330Ж "Житель" та комплекс РЕБ "Лєєр-3", а також активно використовує БПЛА", - повідомив він.

За словами Лисенко, неспокійно і на інших вузлах оборони сил АТО – Світлодарській дузі, передмістях Горлівки та Донецькому аеропорту. "Противник, які раніше, тримає на передовій міномети та БМП і активно їх застосовує".

Станція радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель" призначена для виявлення, пеленгування та радіоподавлення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв'язку, а також систем стільникового зв'язку стандарту GSM 1900 і радіоподавлення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв'язку NAVSTAR (GPS).

РБ-341В "Леєр-3" - передавач перешкод абонентських терміналів стільникового зв'язку стандарту GSM, що закидається аеродинамічно. Є комплексом подавлення GSM-зв'язку за допомогою перешкод, що передаються з безпілотного літального апарату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-