Росія готує для

Росія готує для "ЛНР" мобільний зв'язок за "абхазькою схемою"

Укрінформ
Фахівці російської компанії “Ростелеком” розробляють схожий на "чеченський варіант" план створення оператора мобільного зв'язку "ЛНР" на території невизнаної Республіки Абхазії.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міноборони України.

"Встановлено, що фахівцями компанії “Ростелеком” розглядається альтернативний “чеченському” варіант, що передбачає створення спільного підприємства на території невизнаної Республіки Абхазії... На думку російських фахівців у сфері телекомунікацій, використання “абхазької схеми” дозволить уникнути міжнародних санкцій та запустити у так званій "ЛНР" повноцінний стільниковий зв'язок з послугою міжнародного роумінгу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий план зі встановлення стільникового зв'язку було придумано після заяв у міжнародних ЗМІ про причетність російської влади до передачі місцевого стільникового зв'язку до Чеченської Республіки.

"Після оприлюднення у світових ЗМІ планів представників російської влади у так званій "ЛНР" щодо передачі місцевого оператора мобільного зв'язку “Лугаком” (унітарне підприємство “Луганські комунікації”) в оперативне управління ЗАТ “Вайнах Телеком” (м. Грозний, Чеченська Республіка), до відповідальності за зрив контракту притягнуто безпосереднього керівника цього проекту "першого заступника міністра зв'язку" "ЛНР" Андрія Єрьоменка", -  зазначається в повідомленні.

Прес-центр ГУР МОУ нагадує, що відповідно до Меморандуму про співпрацю у галузі зв'язку між Росією та Абхазією від 28.09.2009 р., абхазька сторона отримала безоплатно в довгострокову оренду коди стаціонарного та стільникового зв'язку, що належать до російського сегменту номерів сьомої всесвітньої зони нумерації. При цьому, формальне визнання незалежності Абхазії самою Росією, а також державами Науру та Нікарагуа, не дозволило Російській Федерації змусити Міжнародний союз електрозв'язку виділити цьому анклаву унікальний міжнародний код.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-