Розвідка

Розвідка "засвітила" ще трьох російських генералів на Донбасі

Фото
Укрінформ
Українська розвідка встановила теперішні місця проходження служби та посади кадрових російських генералів, що у 2014-2015 роках приймали безпосередню участь у збройній агресії Росії проти України.

Вони обіймали командні посади 1 АК (Донецьк, Україна) та 12 Командування резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) Збройних сил РФ, інформує сайт Головного управління розвідки Міноборони.

"Генерал-лейтенант Гурульов Андрій Вікторович (Гурулев Андрей Викторович), який з осені 2014 р. до кінця весни 2015 р. командував 12 Командуванням резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону), повернувся на посаду командувача 58 Армії (Владикавказ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ. За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва щодо організації збройної агресії проти України А.Гурульову було присвоєне військове звання “генерал-лейтенант” (указ президента РФ від 13.12.2014 р. № 764), а у березні 2016 р. він нагороджений орденом “Мужества”", - йдеться у повідомленні.

Розвідка також з'ясувала, що генерал-майор Зусько Михайло Степанович (Зусько Михаил Степанович) з літа до кінця осені 2014 року командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12 Командування резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ. Після повернення до Росії у 2015 році призначений на посаду заступника командувача 49 Армії (Ставрополь) Південного ВО ЗС РФ.

І нарешті генерал-майор Солодчук Валерій Миколайович (Солодчук Валерий Николаевич) з осені 2014 року до кінця весни 2015 року командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12 Командуванням резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ. Після повернення до Росії у 2015 році призначений на посаду заступника командувача 5 армії (м.Уссрійськ) Східного ВО (Хабаровськ) ЗС РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-