АТО: Росія забирає частину військових з передової - розвідка

АТО: Росія забирає частину військових з передової - розвідка

Укрінформ
Бойовики отримали наказ знизити до 20% частку кадрових російських військовослужбовців на передових позиціях.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони.

"У зв'язку із регулярним розкриттям в міжнародних ЗМІ фактів безпосередньої участі Росії у збройній агресії проти України та різким збільшенням бойових втрат, командування 1 та 2 АК ЗС РФ отримало наказ знизити до 20% частку кадрових російських військовослужбовців у підрозділах, що перебувають на передових позиціях", - йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, аби компенсувати кількість російських військових окупаційна влада на Донбасі вдається до примусової мобілізації місцевого населення.

"З цією метою, поряд із залученням місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України до проходження військової служби в окупаційних корпусах ЗС РФ за контрактом, продовжуються заходи щодо його примусової мобілізації", - йдеться в повідомленні. 

Один з таких випадків примусової мобілізації розвідка встановила у місті Сніжне Донецької області: "В останній тиждень березня ц.р. взято на облік всіх чоловіків віком від 18 до 45 років, які працюють на АТ "Сніжнянський машинобудівний завод" (м.Сніжне). "Призовникам" доведено місця збору, час (протягом двох годин) та порядок прибуття до військових частин корпусу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-