"Вантаж 200" вивозять додому російські "замполіти" - ГУР

Укрінформ
Українська розвідка продовжує збирати факти щодо участі російських військових у воєнних злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду.

Про це йдеться на сайті ГУР.

"Встановлено, що на посаді "заступника командира по роботі з особовим складом 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка, Україна) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО ЗС РФ" перебуває майор ЗС РФ Греблєв Анатолій Анатолійович, за документами прикриття – Іваненко", - повідомляють у розвідці.

За даними ГУР, по прибуттю на Донбас для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії, Греблєв перебував на посаді помічника командира по роботі з особовим складом 2 мотострілецького батальйону 7 військової бази (м.Гадаута, Абхазія) Південного ВО ЗС РФ.

"Під час збройної агресії Росії проти України на російських офіцерів по роботі з особовим складом ("замполітів") покладається у т.ч. "почесна місія" супроводжувати до Росії тіла військовослужбовців, загиблих на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Встановлено, що 1 квітня ц.р. майор ЗС РФ А.Греблєв особисто супроводжував черговий "вантаж 200" (шість загиблих військовослужбовців 3 омсбр) через колишній пункт пропуску в н.п. Успенка для передачі трун родичам загиблих та проведення інструктажу щодо недопущення витоку інформації про місце та обставини загибелі", - додали у ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-