Українська розвідка

Українська розвідка "посприяла" ротації російського генерала з "ДНР"

Укрінформ
Командувача першого армійського корпусу російських військ генерал-майора Валерія Асапова терміново викликали до Москви, оскільки розглядається питання щодо його дострокової заміни через оприлюднення даних про нього у ЗМІ.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме цілеспрямовані заходи воєнної розвідки України щодо викриття участі російських військових на тимчасово окупованих територіях змушують російське керівництво здійснювати їх ротацію та позапланову заміну. За нашими даними, командувач першого армійського корпусу російських військ генерал-майор Асапов терміново відбув до Москви. Розглядається питання щодо його дострокової заміни у зв'язку з оприлюдненням в українських ЗМІ та міжнародних ЗМІ даних щодо нього персонально, а також інших російських військовослужбовців, які виконують злочинні накази на території України", - сказав Скібіцький.

За його словами, Головне управління розвідки продовжує заходи щодо ідентифікації російських військовослужбовців, які безпосередньо беруть участь у бойових діях на території України. Встановлені нові дані на російських громадян, які входять до складу підрозділів першого та другого армійського корпусів.

"Серед них: Дмітрієв Алєксєй - мешканець міста Санкт-Петербург, проходив службу у складі 76 повітряно-десантної дивізії Збройних Сил Росії; Фадєєв Арсєній - мешканець Санкт-Петербурга, проходив службу у 390 полку морської піхоти Тихоокеанського флоту; Корнєєв Вячеслав - мешканець Мурманської області, проходив службу у Повітряно-десантних військах, нині один з бойовиків 16 батальйону територіальної оборони, а також Ніколаєв Григорій - мешканець м. Якутська, проходив службу у Внутрішніх військах МВС Російської Федерації", - розповів Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-