Розвідка назвала російського начальника ракетчиків бойовиків

Розвідка назвала російського начальника ракетчиків бойовиків

Фото
Укрінформ
Начальник ракетних військ і артилерії Південного військового округу ЗС РФ генерал-майор Степан Ярощук є безпосереднім відповідальним за бойове застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також за обстріли підрозділів ЗСУ і мирного населення з території Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Встановлено, що на посаді “начальника ракетных войск и артиллерии Южного военного округа (Ростов-на-Дону, Россия) ВС РФ” перебуває генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович (Ярощук Степан Степанович), 23.04.1964 р. н.”, - йдеться у повідомленні.

За даними військової розвідки, з початком військової агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ Ярощук “безпосередньо відповідає за бойове застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також за обстріли підрозділів Збройних сил України, мирного населення та об’єктів інфраструктури з території Росії”.

“Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії генерал Ярощук регулярно незаконно перетинає російсько-український кордон”, - підкреслили в ГУР.

Зазначається, що генерал Ярощук закінчив Тбіліське вище артилерійське командне Червонопрапорне ордена Червоної зірки училище у 1985 р, попередня посада та місце проходження служби: начальник штабу ракетних військ та артилерії Далекосхідного військового округу ЗС РФ (м. Хабаровськ).

“Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі військовослужбовців ЗС РФ у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі їх визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду. Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні військових злочинів та території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку”, - наголошується у повідомленні.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-