Прикордонники кажуть, що весна додала їм роботи

Прикордонники кажуть, що весна додала їм роботи

Укрінформ
Прикордонники заявляють про активізацію каналів незаконної міграції із настанням тепла.

Про це заявив у четвер на прес-конференції в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

«Державна прикордонна служба України відзначає певну активізацію каналів незаконної міграції із настанням тепла. Так, лише упродовж останнього тижня співробітники Держприкордонслужби на різних ділянках затримали 38 незаконних мігрантів», - сказав Слободян.

За його словами, найбільшу групу з 17 осіб затримали 27 березня на Закарпатті. Мігранти намагалися перетнути кордон, розділившись на три групи, але всі вони були затримані.

З початку року прикордонники виявили 626 незаконних мігрантів, половина з яких були затримані саме під час спроби перетнути кордон. Це на 27% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Державна прикордонна служба України зосереджує свої зусилля не просто на виявленні незаконних мігрантів, а на ліквідації злочинних угруповань, які займаються їх переправленням, запевнив Слободян.

Він також поінформував, що з початку року виявили 14 таких незаконних злочинних угруповань, діяльність 9 з яких вже припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-