АТО: стріляють на всіх напрямках, під Авдіївкою - цілодобові бої

АТО: стріляють на всіх напрямках, під Авдіївкою - цілодобові бої

Карта
Укрінформ
В зоні АТО бойовики постійно порушують "режим тиші". Стрілянину фіксують на всіх напрямках, а околиці Авдіївки залишаються найбільш "гарячою точкою".

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Тривають цілодобові бойові дії під Авдіївкою. Окрім потужних мінометних обстрілів, ворог знову застосував ствольну артилерію (122-мм гаубиці). Також, за оперативною інформацією, між Макіївкою та Ясинуватою (8 км від лінії фронту) виявлено 4 ворожі 152-мм гармати «Гіацинт». Нагадуємо, що противник регулярно використовує великокаліберну ствольну артилерію для обстрілів наших позицій під Авдївкою. Це є грубим порушенням одразу декількох пунктів Мінських домовленостей", - наголосив він.

За словами Мотузяника, бойовики також активізувалися на північно-західній околиці Горлівки (ділянка Зайцеве - Новгородське). Зокрема, тут активно стріляють ворожі снайпери; бойовики ведуть вогонь одночасно по багатьох опорних пунктах українських військ на 15-км відрізку лінії фронту.

Окрім цього, потужні обстріли НЗФ відбулися в Луганському (з БМП) та Пісках (з мінометів).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 32 ворожих обстріли (як в темну, так і в світлу пору доби), констатував речник.

Він зазначив, що на Луганському напрямку також неспокійно.

"НЗФ двічі порушили режим тиші біля Трьохізбенки. Сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь. Також в районі Попасної бойовики здійснили снайперський обстріл українських позицій. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 3 ворожих обстріли", - сказав Мотузяник.

Він підкреслив, що на Маріупольському напрямку різко загострилася обстановка.

"Ввечері на ділянці фронту Гнутове - Широкине противник відкрив потужний вогонь з мінометів (по наших позиціях було випущено близько 100 мін). Північніше, у Гранітному та Мар’їнці, стріляли снайпери окупантів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 обстрілів з боку НЗФ", - поінформував речник АП з питань АТО.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-