На місце Сакварелідзе вже призначили нового прокурора

На місце Сакварелідзе вже призначили нового прокурора

Укрінформ
Виконувач обов'язків Генерального прокурора Юрій Севрук призначив прокурором Одеської області Миколу Стоянова - замість звільненого Давіда Сакварелідзе.

У середу заступник Генерального прокурора Роман Говда представив нового керівника апарату облпрокуратури, повідомили Укрінформу в прес-службі облпрокуратури.

Стоянов почав працювати в органах прокуратури Одеської області ще в 1993 році, з 2011 по 2013 рік був заступником прокурора Київської області. У травні 2014 року був переведений до Одеси - на посаду прокурора області. Після цього учасники одеського Майдану оголосили безстрокову акцію протесту у зв'язку з призначенням його на цю посаду, вважаючи Стоянова близьким до проросійського політика Ігоря Маркова.

У липні 2014 року Стоянов був звільнений з посади наказом в.о. Генерального прокурора України. Оскаржуючи своє звільнення, яке вважав незаконним, Стоянов багато місяців судився з Генеральною прокуратурою і навіть вигравав суди. Зокрема, Одеський окружний адміністративний суд свого часу ухвалив рішення про поновлення Стоянова на посаді прокурора Одеської області.

Як повідомляв Укрінформ, одним з останніх рішень Віктора Шокіна на посаді Генпрокурора України стало звільнення заступника і одночасно прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе, якого було притягнуто до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-