Сакварелідзе не збирається тікати з України

Сакварелідзе не збирається тікати з України

Укрінформ
Звільнений Віктором Шокіним заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе збирається жити в Україні і не має планів їхати з країни.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я громадянин України. Неодноразово заявляв, що нікуди не збираюся тікати або їхати. У мене є відповідальність, я давав обіцянку українському народу. Це для мене просто виклик людський, професійний, чоловічий та моральний виклик боротися до останнього. Це вже не просто залишитися чи не залишитися в Україні", - сказав Сакварелідзе.

Він закликав політиків та громадськість  проконтролювати, щоб новим генеральним прокурорам стала гідна людина, яка не боятиметься змінювати органи прокуратури на краще.

Сакварелідзе запевнив, що буде співпрацювати з правоохоронними органами за будь-якої нагоди, якщо побачить позитивні зрушення у системі.

Після брифінгу він також сказав журналістам, що система прокуратури потребує кардинальних змін. "Треба буде ламати хірургічно. Новий генеральний прокурор повинен бути системним хірургом, який буде просто вирізати усе та викидати. Це необхідно сьогодні Україні", - додав Сакварелідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-