Кримських суддів відтепер можна арештовувати без згоди ВР

Кримських суддів відтепер можна арештовувати без згоди ВР

Укрінформ
Верховний суд України дійшов висновку, що силові органи мають право переслідувати кримських суддів, які перейшли на службу Росії, без згоди Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба ВСУ.

"У Верховному суді України вважають, що не вбачається потреби в отриманні згоди парламенту на затримання і взяття під варту вказаних осіб і відповідно в підтриманні та внесенні головою Верховного суду України з цією метою подань Генеральної прокуратури України до Верховної Ради України. За наявності підстав рішення про затримання і взяття під варту цих осіб може бути прийнято безпосередньо судом за поданням прокурора без згоди Верховної Ради України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку із наведеним голова Верховного суду України повернув Генпрокуратурі України 276 подань про надання згоди на затримання та обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешт).

У ВСУ зазначили, що, оскільки ці судді свідомо розірвали відносини з судовою системою України, перейшли на службу Росії в Криму, вони де-факто втратили статус суддів України, а відтак – і право на будь-який захист цього статусу з боку держави Україна, в тому числі й щодо забезпечення суддівського імунітету.

Таким чином органи слідства не потребують згоди Верховної Ради для переслідування цих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-