Порошенко: Моєю головною метою є мир

Порошенко: Моєю головною метою є мир

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області відвідав місто Миколаївка, яке постраждало від обстрілів терористів у липні 2014 року, та ознайомився з результатами робіт з відновлення житлових будинків для мешканців міста.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

«Це велике щастя - відкривати відновлений будинок. Весь світ побачив головні пріоритети української влади – мирне життя на Донбасі. Цей будинок є символом відновлення та відродження Донбасу. Моєю головною метою як Президента є мир», - зазначив Глава держави, спілкуючись із мешканцями декількох відремонтованих будинків. 

Порошенко підкреслив: «З міста Миколаївка почалося звільнення Слов’янська – це символ початку нашої перемоги».

За словами Президента, обласним та місцевим адміністраціям було направлено 2,5 млрд грн для відновлення мирного життя.

Глава держави також виступив за створення донорського фонду для відродження Донбасу та допомоги тим, хто постраждав від війни. Загалом, у результаті бойових дій у Донецькій області пошкоджено та зруйновано майже 8,5 тис. житлових будинків, без помешкань залишилося 11,5 тис. осіб.

У липні 2014 року при обстрілі у результаті прямого попадання у під’їзд п’ятиповерхового житлового будинку №11 по вул. Миру виникла пожежа та було повністю зруйновано 16 квартир, частково пошкоджено 4 квартири сусідніх під’їздів. У 2015 році на проведення будівельних робіт з відновлення під’їзду фактично спрямовано 6,2 млн грн субвенції з Державного бюджету.

Станом на сьогодні також відновлені всі навчальні заклади, які були пошкоджені під час обстрілів у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-