Росія спробує поновити бої на Донбасі цього тижня - ГУР

Росія спробує поновити бої на Донбасі цього тижня - ГУР

Укрінформ
Поточного тижня російські окупаційні війська на Донбасі проводитимуть навчання, під час яких планують здійснити провокаційні обстріли сил АТО, намагаючись спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Встановлено, що в період з 29 березня по 4 квітня ц.р. командування 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами, планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил АТО для виклику вогню у відповідь”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними ГУР, задум операції передбачає здійснення збройних провокацій проти Збройних Сил України “з метою звинувачення української сторони у порушенні Мінських домовленостей та отримання підстав для початку наступальних бойових дій”.

У військовій розвідці зазначили, що ситуація в зоні проведення АТО характеризувалася інтенсивним вогневим впливом противника на підрозділи наших військ. Так, протягом минулої доби здійснено 45 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, 82-мм та 120-мм мінометів, з них: 26 – Кодема, Луганське, Зайцеве, Майорськ (Слов’янський напрямок); 16 – Авдіївка, Опитне, шахта Бутовка, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Новотроїцьке (Волноваський напрямок); два – Широкине (Маріупольський напрямок).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, артилерійських систем калібром понад 100 мм та танків у районах Ясинувата, Донецьк та Нова Мар’ївка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-