Поліція щодня вилучає у жителів Донеччини набої та вибухівку

Поліція щодня вилучає у жителів Донеччини набої та вибухівку

Укрінформ
В Донецькій області тільки за добу поліція вилучила у жителів понад 250 патронів, а також гранати і вибухівку, за всіма фактами відкрито кримінальні провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

«262 патронів різного калібру, дві гранати, 200 грамів тротилу і понад 500 грамів пластичної вибухової речовини вчора вилучили правоохоронці Донецької області. За всіма фактами порушені кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України», - йдетьсяо в повідомленні.

Зокрема, у Бахмуті 43-річний житель Хмельниччини намагався переслати поштою близько 500 грамів пластичної вибухової речовини («пластид»). Поліцейські, які на той час несли службу у відділенні, помітили чоловіка з поліетиленовим пакетом, а він помітно занервував і швидко попрямував до виходу. Вже на вулиці викинув пакет, потім намагаючись пояснити, що ніякого стосунку до заборонених предметів не має. Вміст пакета вилучено та направлено на експертизу.

А на автодорозі у напрямку Курахове - с. Новоселідове інспекторами був зупинений автомобіль, в салоні якого знаходились патрони. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка при огляді транспортного засобу виявила і вилучила 262 патрони різного калібру і запал до гранати РГД. Водій пояснив, що боєприпаси знайшов у Красногорівці в залишеному будинку і віз їх до найближчого блокпосту, щоб здати правоохоронцям.

Також у Красноармійську поліцейські двічі за добу вилучали небезпечні предмети. Зокрема, співробітниками мобільного блокпосту біля магазину для перевірки документів був зупинений підозрілий чоловік, в особистих речах якого виявили та вилучили предмет, схожий на гранату Ф-1. 35-річний місцевий житель пояснив, що боєприпас знайшов у лісосмузі та залишив собі "для самооборони".

У той же день у Красноармійську в полі зору поліцейських потрапив чоловік, який в громадському місці розпивав спиртні напої. Правопорушник був доставлений до приміщення відділу поліції для складання адміністративного протоколу. Але при огляді його речей правоохоронці виявили предмет, схожий на тротилову шашку вагою 200 грамів. 30-річний правопорушник пояснив, що небезпечний предмет знайшов у лютому 2016 року в лісосмузі і замість того, щоб повідомити про нього правоохоронним органам, вирішив залишити собі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-