Постраждалим від афери

Постраждалим від афери "Еліта-Центру" за 10 років дали лише 235 квартир

Укрінформ
Постраждалим від афери "Еліта-Центру" за десять років збудовано лише 235 квартир, ще понад 1500 родин чекають на житло. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила уповноважений представник постраждалих інвесторів "Еліта-Центр" Галина Латиніна. 

"Потерпілих в афері "Еліта-Центр" близько 1769 сімей. Люди залишились практично без даху над головою. За весь цей час київська влада намагалася нам допомогти. За цей час ми отримали всього 235 квартир, це дуже мало. Залишається близько 1500 людей. Вдумайтесь, якщо по сто квартир щороку отримуватимуть потерпілі від "Еліти", то ця ситуація триватиме 15 років", - зазначила Латиніна.

За її словами, у 2014 році столична влада прийняла рішення про виділення земельних ділянок по вулиці Здолбунівській для будівництва житла для потерпілих від діяльності "Еліта-Центру". З цією метою проведено інвестиційні конкурси, підписані відповідні інвестиційні договори, в тому числі з КП "Житлобудінвест-УКБ".

Латиніна зауважила, що на сьогодні забудовник ("Житлобудінвест-УКБ"), маючи всі дозвільні документи, розпочав підготовчі роботи по вул.  Здолбунівська, однак ці роботи почали блокуватися невідомими особами. Так, за її словами, група молодиків у балаклавах зруйнувала огорожу будівельного майданчика.

Як зазначила Латиніна, вона звернулася з відповідними листами як і до Президента, так і до Київського міського голови і Національної поліції з метою привернути увагу до ситуації, яка склалася, та з проханням захистити право "елітівців" на отримання житла. 

Зокрема, повідомив заступник директора КП «Житлобудінвест-УКБ» Євген Городілов, на підприємстві також працюють юридичні служби, які подадуть відповідні звернення щодо зруйнованого паркану на будівельному майданчику. 

"Сьогодні ми абсолютно в прозорий спосіб брали участь у конкурсі, і наші пропозиції виявилися кращі, і після цього ми отримали право забудови цієї земельної ділянки. Ми отримали право вкласти гроші, збудувати, але за умови, що віддамо певну кількість квартир постраждалим "Еліта-Центру", а також сплатимо місту ще певну кількість платежів. На сьогодні ми понесли велику кількість витрат на проведення пошукових робіт, експертиз, розробку проектної документації, підготовчої роботи, отримали належні погодження. Тому ми зацікавлені в продовженні цього будівництва, але тільки в законний спосіб", - наголосив Городілов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-