АТО: противник застосував ПТРК на Світлодарській дузі

АТО: противник застосував ПТРК на Світлодарській дузі

Карта
Укрінформ
На Луганському напрямі противник порушив режим тиші один раз – біля села Новозванівки Попаснянського району, застосувавши великокаліберні кулемети. Натомість найгарячіше було на Донецькому напрямі.

Про це заявив у неділю на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО  Олександр Мотузяник.

"Тут було найгарячіше. Зберігається напружена ситуація біля Авдіївки, де бойовики двічі відкривали вогонь з танків, здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм гармати та випустили 63 міни з мінометів.

Бойовики дедалі частіше використовують бронетехніку на Світлодарській дузі. Зокрема, біля селища Луганське окупанти тричі застосували БМП та ПТРК. Також на цій ділянці вели обстріли ворожі снайпери: біля Луганського, а також неподалік селища Миронівський.

Не припиняються провокації поблизу Горлівки. Поблизу Зайцевого бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети. Аналогічна ситуація – в районі Майорська. Ще дві провокації відбулися біля селища Новгородське, і одна – поблизу Верхньоторецького.

В районі Донецького аеропорту бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети поблизу Опитного та Пісок. Також було зафіксовано два мінометних обстріли по наших позиціях.

Загалом на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 62 обстріли. Кожен третій – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямі НЗФ відкрили вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів по силах АТО неподалік Гнутового та Талаківки. Ще один мінометний обстріл стався біля села Водяне. Там же ворог застосував ПТРК. Також ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу Мар’їнки. Двічі стріляв снайпер. Загалом на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

Нагадаємо, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, проте семеро зазнали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-