Голова вінницької поліції: Якщо в СБУ скажуть, пройду поліграф ще раз

Голова вінницької поліції: Якщо в СБУ скажуть, пройду поліграф ще раз

Укрінформ
Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов перевіз свою родину із Криму до Вінниці. Він чекає висновків СБУ щодо його сепаратизму, в якому його звинувачують автомайданівці, і готовий вдруге пройти поліграф.

Такі мессиджі Шевцов оприлюднив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, під час прес-конференції у п’ятницю.

«Був у СБУ на тижні, спілкувався із виконавцем, який займається перевіркою. Вони мене запевнили, що наступного тижня оприлюднять результати. Поліграф я проходив ще восени. Якщо у СБУ вважатимуть за потрібне, пройду поліграф ще раз», - сказав керівник Нацполіції, категорично відкидаючи звинувачення автомайданівців у «сепаратизмі».

Шевцов також зазначив, що перевіз дружину і трьох синів із Криму у Вінницю. «Вже купую памперси. Мої рідні зі мною у Вінниці», - запевнив очільник регіональної поліції.

Він прокоментував  вчорашній  інцидент під стінами будівлі Нацполіцїї, коли під час перекриття руху транспорту стався наїзд «Газелі» на пікетувальника і той отримав легкі тілесні ушкодження.

"З  приводу хуліганських дій по відношенню до водія «Газелі» проводиться перевірка. Залежно від неї дії учасника конфлікту або будуть кваліфіковані як адміністративне порушення, або  внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - підкреслив Шевцов.

При цьому дії людини, яка вихлюпнула на нього воду під час зустрічі із активістами, він "не назвав би  хуліганськими".

За  словами Шевцова, його підлеглі і він сам діяли згідно з інструкціями, якими керується поліція під час подібних акцій. Дії учасників акції, зокрема, паління шин, правоохоронці дотепер не кваліфікували як злочин чи адміністративне правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, вчора, 10 березня, у Вінниці відбулася акція протесту, організована місцевими активістами та підтримана представниками Автомайдану з кількох міст України. Мітингувальники палили шини біля входу до Головного управління Нацполіції Вінниччини та наполягали на звільненні Шевцова, звинувачуючи його у сепаратизмі. Вимагали автомайданівці і приїзду профільного міністра Авакова.  Цього ж дня до Вінниці приїхав його представник – керівник внутрішньої безпеки МВС України Роман Пицьків. Він пообіцяв, що розганяти учасників протесту не будуть, а щодо Шевцова протягом доби буде ухвалено рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-