У Вінниці під Нацполіцією палили шини

У Вінниці під Нацполіцією палили шини

Фото
Укрінформ
Безстрокову акцію протесту під стінами Головного управління Нацполіції у Вінницькій області оголосили представники Автомайданів України. Вони сьогодні ще з ранку вимагають звільненння очільника обласної поліції Антона Шевцова.

Про це з місця події передає кореспондент Укрінформу.

«Оголошуємо безстрокову акцію протесту. Вимагаємо відставки Шевцова і його заступника з Луганська – Селіверстова. Акція триватиме, допоки вони не напишуть заяву на звільнення. Закликаємо приєднатись до нас інші Автомайдани країни, щоб скинути «сепаратистів», - повідомила очільниця об’єднання «Автомайдан Вінниччини» Таїса Гайда.

Фото: Олександр Лапін/Укрінформ

Цій заяві передувала зустріч активістів Автомайданів, які з’їхались на акцію протесту з усієї України, з Шевцовим. За свідченням присутніх, активісти заявили йому: «Ви вже не у Луганську. Усвідомте це. Вас просто винесуть у смітниках». Натомість у відповідь почули: «Спробуйте». За словами активістів, Шевцов нібито назвав пікет і приїзд Автомайдану проплаченою акцією. Серед активістів підгявся гул і на Шевцова полилась вода. Начальника кинулись захищати поліцейські у повній екіпіровці й вивели з зали.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у четвер до Вінниці прибули керівники Автомайданів та їх заступники з 10 регіонів України. Пікет розпочався на площі Небесної Сотні, а потім перейшов під стіни ГУНПУ у Вінницькій області. Активісти вимагали відставки кримчанина, начальника Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області Антона Шевцова та його заступника Олександра Селіверстова із Луганська. Активісти закидають полісменам звинувачення у сепаратизмі.

У зв’язку зі скандалом на Вінниччині, днями голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила про початок перевірки Антона Шевцова «на сепаратизм».

Раніше на прес-конференції Шевцов заявив, що сам ініціює перевірку Служби безпеки України та Генеральної прокуратури  щодо нього і згоден пройти тестування на поліграфі.

"Щоб раз і назавжди зняти питання по звинуваченню мене і моєї родини у сепаратизмі, я відправлю звернення до СБУ та Генпрокуратури з проханням призначити перевірку. Прошу підключитись народних депутатів України. Готовий надати повне сприяння та пройти тести на поліграфі і відповісти на всі запитання», - запевнив Шевцов.

За його словами, кампанію з дискредитації його як нового керманича вінницької поліції організували «активісти-провокатори, щодо яких порушено кримінальні провадження».

«Спроби дискредитації мене розпочались тоді, коли я розпочав переглядати низку кримінальних проваджень. Мене здивувало, з якою легкістю у моєму основному підрозділі видавались дозволи на володіння зброєю людям із надто сумнівною репутацією. Про факти причетності цих активістів до протиправних дій не раз писали місцеві ЗМІ», - акцентував керівник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-