Суд у справі про заборону меджлісу відклали на тиждень

Суд у справі про заборону меджлісу відклали на тиждень

Укрінформ
Підконтрольний Росії Верховний суд Криму переніс засідання за позовом російської прокуратури Криму про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові.

Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, пише "Крим.Реалії".

"Адвокат подав клопотання про те, аби перенести засідання з причини того, що він не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Там великий обсяг, з яким потрібно ознайомитися. Суд клопотання задовольнив. Наступне засідання суду відбудеться 17 березня о  9:30", – сказав Смедляєв.

Як повідомив напередодні перший заступник глави Меджлісу Наріман Джелял, вони мають намір просити суд відстрочити розгляд справи для ознайомлення з матеріалами.

7 березня захисту Меджлісу передали документи по позову, ініційованому призначеною Москвою прокурором Криму Наталією Поклонською. Таким чином, до наступного засідання залишалося менше трьох діб на ознайомлення з матеріалами справи, які налічують понад 600 сторінок.

Верховний суд Криму, підконтрольний Росії, розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу кримськотатарського народу. На першому засіданні 3 березня обвинувачення зажадало залучити до справи теку документів, які, за версією російського слідства, підтверджують, що дії показного органу кримських татар є «протиправними і екстремістськими».

У ООН призвали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу у Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Кримська правозахисна група звернулася в міжнародні організації із заявою про недопустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-