Ситуація з правами людини в Криму жахлива – представник Держдепу

Ситуація з правами людини в Криму жахлива – представник Держдепу

Укрінформ
Ситуація із дотриманням прав людини в окупованому Росією Криму є жахливою.

Про це заявив у середу в Херсоні під час зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Валентиною Січовою керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Держдепартаменту США Роберт Бершинські, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Держдепартаменті США я займаюсь правами людини. Ми розуміємо, що зараз ситуація з правами людини на окупованому півострові є жахливою", - сказав Бершинські.

За його словами, жахливим, зокрема, є те, що в Криму не мають можливості працювати незалежні ЗМІ, що там людей незаконно судять та утримують у в'язницях.

Нагадаємо, як йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка була оприлюднена головою Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоною Фейзер на початку березня, ситуація з правами людини у Криму залишається вкрай складною. Кримські татари, які беруть участь у демонстраціях, зазнають переслідувань, арештів за нібито приналежність до «терористичних» організацій. Занепокоєння ООН викликає також можливе визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборона його діяльності. Крім того, єдиний храм УПЦ Київського патріархату в Сімферополі може бути закритий. Жителі Криму, які відмовляються приймати громадянство РФ, зазнають переслідувань. Управління Верховного Комісара ООН з прав людини зверталося до так званої влади Криму із закликом утриматися від заборони Меджлісу та припинити переслідування його членів.

Фото: 444.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-