Власники

Власники "іноземних" автівок досі блокують КПП в Ужгороді

Фото
Укрінформ
Кордонний перехід в Ужгороді досі заблокований на в’їзд та виїзд власниками автомобілів з іноземною реєстрацією. Міліція застерігає, що каратиме блокувальників за перекриття доріг у разі звернень від громадян.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в ГУНП в Закарпатській області.

«Якщо будуть звернення і будуть заподіяні збитки в результаті цього правопорушення (блокування автомагістралей), відомості будуть внесені до ЄРДР відповідно до ст.279 ККУ (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Це карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років», - повідомляють в прес-службі міліції Закарпаття.

За годину між блокувальниками кордону на Закарпатті та місцевою владою повинні відбутися переговори з приводу урегулювання проблем для власників авто іноземної реєстрації.

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Нагадаємо, у середу зранку водії машин з іноземною реєстрацією перекрили дорогу поблизу пункту пропуску в «Ужгород - Вишнє Нємецьке» на українсько-словацькому кордоні. Згодом – у пункті перетину в Березному та на КПП в Солотвині. Проїзд в останніх двох КПП уже звільнили.

Скандал виник після того, як на КПП в Закарпатті перестали приймати від водіїв довідки про відстрочки так званої "пересічки" – обов'язкової процедури перетину кордону, яку водії авто на іноземній реєстрації повинні виконувати кожні 5 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-