На кордоні затримали дев'ятох нелегалів із Сирії та В'єтнаму

На кордоні затримали дев'ятох нелегалів із Сирії та В'єтнаму

Відео
Укрінформ
Прикордонники Чопського та Мукачівського загонів виявили та затримали 9 нелегальних мігрантів, які прагнули потрапити до країн ЄС.

Про це повідомляє у суботу прес-служба Держприкордонслужби України.

«Протягом доби прикордонники Чопського та Мукачівського загонів на ділянках відповідальності відділів «Великий Березний» та «Лужанка» виявили 9 нелегальних мігрантів із Сирії та В'єтнаму, які намагалися незаконним шляхом потрапити до країн ЄС», - йдеться в повідомленні.

Як пояснюють у прес-службі, прикордонники відділу «Великий Березний» Чопського загону затримали 7 громадян В'єтнаму неподалік кордону зі Словаччиною. Про появу невідомих осіб поблизу населеного пункту Малий Березний прикордонників повідомили місцеві жителі, і з метою недопущення незаконного перетину лінії кордону співробітники прикордонного відомства  виїхали на місце можливого правопорушення.

Охоронці кордону із залученням службової собаки, яка відразу взяла слід «мандрівників», виявили порушників та затримали чотирьох чоловіків та трьох жінок без документів. Згодом  затримані повідомили, що є громадянами В'єтнаму й мали намір потрапити до країн Євросоюзу.

Крім того, прикордонники відділу «Лужанка» Мукачівського загону затримали двох вихідців із Сирії, які також шукали кращої долі в одній з країн ЄС. Інформацію про підозрілих осіб було отримано від громадянина, який збирався перетинати кордон. Він повідомив про те, що прямуючи до пункту пропуску «Лужанка», бачив осіб, які рухались у бік державного кордону. 

У результаті двох осіб було затримано. Документів при собі вони не мали, а в ході проведення фільтраційних заходів повідомили, що є громадянами Сирії. Один із затриманих проживав в Україні вже майже 11 років, але вирішив спробувати потрапити до однієї з країн Європи з метою покращення умов життя. Наразі затриманих доставлено до пункту тимчасового тримання, подальшу їх долю визначатиме суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-