На Одещині активісти перекрили міжнародну трасу: вимагають закрити хімзавод

На Одещині активісти перекрили міжнародну трасу: вимагають закрити хімзавод

Фото
Укрінформ
Мешканці села Василівка Біляївського району заблокували в суботу, 27 лютого, рух на автотрасі Одеса-Кишинів, вимагаючи від влади припинити діяльність хімпідприємства «Василівське ремонтне підприємство» на території цього населеного пункту. 

Оскільки шкідливе виробництво організовано просто на сільській вулиці, неочищеними стоками уже знищене озеро.

Про це повідомили Укрінформу активісти одеського "Автомайдану", що вирішили підтримати протестуючих селян.

"Автомайдан" спільно з мешканцями села Василівка перекрив трасу Одеса -Кишинів під гаслом "Досить труїти людей!". Селянам набридло беззаконня хімзаводу, який труїть їх хімічними стоками, уже знищив озеро, в якому колись жили лебеді, а зараз нема навіть жаб. Також завод заблокував їм електро- і водопостачання", - зазначили у прес-службі "Автомайдану".

За словами протестувальників, сьогоднішня акція попереджувальна: зупиняють лише вантажні автомобілі, рейсові автобуси і автотранспорт з дітьми не затримують.

Люди вимагають зупинити хімпідприємство, що випускає під торговою маркою «ХімТрейд» різноманітні розчинники й розріджувачі, автомобільні масла, перетворювачі іржі та іншу продукцію. Зверталися зі скаргами до Біляївської РДА, що направляла на місце співробітників поліції, фахівців СЕС і ДСНС, які востаннє опечатали цех з випуску хімпродукції 17 лютого. Однак підприємці знову відновили випуск хімпродукції.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-