Свобода від сьогодні поновлює «ведмежу блокаду»

Свобода від сьогодні поновлює «ведмежу блокаду»

Укрінформ
У п'ятницю, 26 лютого, ВО "Свобода" поновлює загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України.

Про це повідомив у Фейсбуці лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"26 лютого 2016 року ВО "Свобода" відновлює загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України у зв’язку зі зрадницькою, капітулянтською позицією уряду Яценюка та міністра транспорту Пивоварського", - зазначив Тягнибок.

За його словами, ВО "Свобода" вимагає від уряду Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати "зрадницьке за своїм змістом рішення про відновлення з 25 лютого російського транзиту".

"Неприпустимо, що чинна влада дозволяє російському бізнесу користуватися українською транспортною інфраструктурою. Поки Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти на українській економіці. Бездіяльність влади в питанні запровадження дієвих санкцій проти путінської Росії підриває довіру західних союзників до намірів України реально протистояти агресору, а також їхнє бажання продовжувати свої санкції проти РФ", - зазначив він.

Тягнибок окремо наголосив, що пропозиція міністра інфраструктури Пивоварського до керманича МВС Авакова забезпечити супровід Нацгвардії та інших структур МВС для безперешкодного проходження російських фур українською територією "є абсолютно неприйнятною".

"Перемогти ворога можливо лише дієвими засобами, завданням йому максимального рівня втрат, у тому числі в економічній площині. Припинення транзиту транспорту – один із таких засобів, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. І навпаки: кожна пропущена українськими дорогами російська фура – це фактично новий снаряд в українських бійців", - пише лідер Свободи.

Він також закликав "патріотів України, громадські організації та усіх небайдужих долучитися до акції з блокування російських фур".

Нагадаємо, 11 лютого громадські активісти оголосили безстрокову акцію щодо недопущення проїзду по Україні в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації. Акція відбувалася у 10 областях України.

У відповідь на це 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок своєю територією. 15 лютого уряд України, у свою чергу, вжив подібних заходів, тимчасово призупинивши дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з російською реєстрацією.

На засіданні уряду 24 лютого за пропозицією Міністерства інфраструктури України було ухвалено рішення про дозвіл транзиту вантажного транспорту, включаючи російські вантажівки, на своїй території з 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-