В Одесі 15 медустановам оберуть керівників за конкурсом

В Одесі 15 медустановам оберуть керівників за конкурсом

Укрінформ
Одеська облдержадміністрація оголошує відкритий конкурс на посади керівників 15 комунальних установ охорони здоров'я.

Про це у вівторок повідомила на брифінгу виконувач обов'язків заступника голови Одеської облдержадміністрації з питань соціального захисту та охорони здоров'я Марія Гайдар.

"Оголошуючи відкритий конкурс на вакантні посади керівників 15 комунальних установ охорони здоров'я, де завершились терміни трудових договорів з головлікарями чи директорами, ми виходили з того, що нова форма добору кадрів стане реальною можливістю перезапустити всю систему охорони здоров'я. Потрібні висококваліфіковані фахівці, що мають управлінський досвід і спроможні реалізувати сучасні підходи до організації охорони здоров'я. Брати участь у конкурсі можуть також головлікарі, що тривалий час очолювали установи, якщо нема претензій до їхньої роботи", - зазначила Гайдар.

За її словами, конкурсантам-медикам належить пройти тестування на знання базового законодавства, без чого головлікарі не можуть здійснювати успішне керівництво персоналом клінік чи інших установ. Крім вимог до кваліфікаційного рівня кандидатам на вакантні посади також пропонується внести свої пропозиції щодо вдосконалення роботи установи та подальшого розвитку. "Ті, хто ще очолюють ці медичні установи, мають подати звіти про свою роботу за останні три роки", - додала вона.

Більшість із цих керівників вже подали свої звіти депутатській комісії Одеської облради з питань охорони здоров'я та соціального захисту, констатувала Гайдар. Однак грунтовний аналіз здобутків та упущень з участю експертів ще попереду. Крім того, члени конкурсної комісії пропонуватимуть претендентам на керівні посади відповісти на "проблемні" питання розвитку установи та медичної галузі в цілому.

Водночас, уточнила Гайдар, "уже спливли такі факти, як багаторічне функціонування окремих медичних установ без акредитації. Звісно, таким головлікарям не варто розраховувати на пролонгацію контракту".

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, в.о. заступника голови ОДА уточнила, що "проведення конкурсу сприятиме оновленню кадрового складу приблизно третини медичних установ Одещини. Коли спливуть терміни контрактів ще третини головлікарів та директорів установ, буде оголошено наступний вдкритий конкурс".

Як повідомляв Укрінформ, голова ОДА Міхеїл Саакашвілі підписав наказ про призначення Гайдар своїм заступником 14 січня поточного року. Колишня москвичка Гайдар після набуття українського громадянства і обрання депутатом Одеської облради працює у складі комісії облради з питань охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-