У МІП та Нацраді пояснили, як розвиватимуть мовлення на Херсонщині та в Криму

У МІП та Нацраді пояснили, як розвиватимуть мовлення на Херсонщині та в Криму

Укрінформ
Робоча група Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя займатиметься вирішенням тих питань, які входять саме до компетенції Нацради.

Але Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики також продовжить виконання своїх функцій.

Про це на засіданні круглого столу сказала заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нацрада зробила окремо групу, оскільки є проблеми, які зможе вирішити тільки вона. Наприклад, щодо надання аналогових ліцензій чи навіть тимчасових дозволів. Нацрада з 1 січня не може видавати їх телеканалам, але ж ми розуміємо, що з того боку йде аналогове мовлення. Тобто група шукатиме рішення для таких територій», - зазначила Попова.

Як пояснив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, при МІП свою роботу обов’язково продовжить Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення. Вона була і залишається головною. «Відомо, що відновлення мовлення в зоні АТО проводиться без конкурсів, без надавання ліцензій... Щодо Криму закодавством це не передбачено. Тому маємо проводити конкурси та надавати ліцензії і саме на цьому буде зосереджена робота групи», - пояснив він.

Нагадаємо, рішення про утворення цієї групи Нацрада ухвалила 18 лютого 2016 року. До її складу увійшли члени Нацради Сергій Костинський та Олег Черниш, радник міністра інформаційної політики з питань Криму Еміне Джеппар, співробітники апарату Нацради, представники Держспецзв’язку, «Українського державного центру радіочастот», Концерну РРТ, голова комісії з реорганізації ДТРК «Крим» Сергій Омельчук, перший заступник генерального директора Національної телекомпанії України Олександр Харебін, представник «Українського радіо» Валерій Юрченко.

Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення була утворена Міністерством інформаційної політики України на виконання рішення уряду від 10 березня 2015 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-