У Севастополі обурені

У Севастополі обурені "патріотичним вихованням" дітей - 7 годин на параді

Укрінформ
Севастопольські вчителі і батьки обурені наказом "управління" освіти міста, яке зобов'язало дітей напередодні 23 лютого весь день брати участь у політичних заходах.

Про це повідомляє севастопольське видання ForPost.

"До освітніх закладів Севастополя надійшов наказ №66... Чиновники дали рознарядку на 10 тисяч дітей, які мали взяти участь у заходах на площі Нахімова 22 лютого. Зміст документа спантеличив працівників сфери освіти", - пише ForPost.

Учителі севастопольських шкіл звернулися зі скаргами до "влади", обурені тим, що 10 тисяч школярів планувалося тримати 22 лютого на площі Нахімова протягом семи годин (з 10 ранку до 17 вечора).

"По-перше, це вихідний день. Про оплату вчителям, як повелося, ніхто мови не веде, але річ навіть не в цьому, до цього-то ми звикли. У місті епідемія грипу. Офіційно повідомлено, що йде друга хвиля. На флоті тривають антитерористичні навчання. Для чого на такий величезний період часу виганяти на площу в центр міста дітей"? - не розуміли севастопольські викладачі.

Після низки обурень з боку вчителів і батьків захід "з метою формування у підростаючого покоління громадянсько-патріотичних якостей, виховання почуття поваги до історичної спадщини рідного міста, збереження традицій звитяжного служіння Вітчизні" чиновники не скасували, а лише зменшили рознарядку школам.

Як припускають деякі севастопольці, істинна причина задіяння в акції школярів - уникнути численних заявок на різні мітинги, заставивши площу в центрі міста дітьми, пише видання.

Під час "заходу" на площі буде розміщена великогабаритна техніка МНС, а наступного дня - 23 лютого - новітня техніка Чорноморського флоту, цитує ForPost чиновників "управління освіти".

Крім того, будуть встановлені звичні для Криму бар'єри, рамки та інші обмежувачі руху, а також забезпечене чергування так званих "народних самооборон" і російських козацтв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-