У Криму ФСБ вручає татарам постанови про участь у терористичній організації

У Криму ФСБ вручає татарам постанови про участь у терористичній організації

Укрінформ
У Криму 11 лютого тривають обшуки у будинках кримських татар представниками російського ФСБ.

Про це повідомив Крим.Реалії адвокат Еміль Курбедінов (http://ua.krymr.com/content/news/27545138.html).

Загалом на півострові одночасно проходить вісім таких обшуків.

«Три обшуки в Ялті, два обшуки в Бахчисараї, два обшуки в Холмовці Бахчисарайського району, один обшук в Алушті, разом 8 обшуків почалися одночасно. Зараз я намагаюся проїхати по місцях. Всі, до кого сьогодні прийшло ФСБ - це кримські татари, мусульмани. В одному місці вручено постанову севастопольського ФСБ, знову йдеться про якусь терористичну організацію та участь у ній», - розповів адвокат.

За його словами, всі обшуки пов'язані саме з «можливою участю в терористичній організації».

Як розповів Крим.Реалії глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв, який перебуває зараз в одній із сімей у Бахчисараї, до якої також прийшли правоохоронці, членів сім'ї намагаються відвезти на бесіду без повістки.

«Жодних правових дій я тут не бачу, це свавілля. Достовірно відомо, що вже затримано трьох осіб. Одну відвезли в Севастополь, дві особи - начебто в Бахчисарай», - сказав Смедляєв.

Він також зазначив, що «зараз всі, хто носить бороду, відвідує мечеть, сповідує іслам, для них потенційні терористи».

Севастопольська прес-служба управління ФСБ Росії заявила Крим.Реалії, що не маює інформації щодо проведених у Криму обшуків у будинках кримських татар. У кримському управлінні ФСБ на дзвінки видання не відповідають.

Також 11 лютого викликали до прокуратури першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого з самого ранку в Криму в будинках кримських татар проходять обшуки, зокрема, вранці ФСБ нагрянуло з обшуком до кримськотатарського активіста з Ялти Даміра Мінадірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-