Доля 384 викрадених на Донбасі досі невідома - Аброськін

Доля 384 викрадених на Донбасі досі невідома - Аброськін

Укрінформ
На Донбасі з початку проведення АТО правоохоронцями зареєстровано понад 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами викрадення людей, на сьогодні залишається невідомою доля 384 осіб.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«З моменту початку АТО зареєстровано понад 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами викрадення людей... Долю більшості безвісти зниклих ми встановили під час оперативно-розшукових заходів. На сьогодні невідомою залишається доля 384», - написав голова обласної поліції, зазначивши, що у четвер, 18 лютого, він зустрічався з координатором щодо гуманітарних питань спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Юргеном Шпайделем і спостерігачем місії Руменом Стефаном, яких цікавила криміногенна ситуація в регіоні, факти викрадення людей і дії правоохоронців з їх розслідування.

За словами Аброськіна, більшість випадків викрадення людей «пов'язана з періодом безчинства бойовиків «ДНР» на території вже звільнених міст області - це Краматорськ, Слов'янськ, Костянтинівка, Маріуполь, інші - сполучення з окупованою територією регіону: Донецьк, Макіївка, Горлівка та інші тимчасово непідконтрольні нам населені пункти; за часом - 80% (1172 кримінальні виробництва) зареєстровано 2014 року».

Аброськін зазначив, що з ОБСЄ існує домовленість про співробітництво з цього питання. «Домовилися продовжити розмову, але вже більш предметно. Міжнародні організації повинні знати справжній стан справ - там, де «ДНР», життя мирних громадян під великою загрозою», - написав начальник обласного Главку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-