Дніпродзержинськ позбавляється «тезки», а Ізмаїл останнього Ілліча

Дніпродзержинськ позбавляється «тезки», а Ізмаїл останнього Ілліча

Укрінформ
У Дніпродзержинську Дніпропетровської області на площі Дзержинського готуються до демонтажу пам’ятника одному з засновників ВЧК та організаторів "червоного терору" Феліксу Дзержинському.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рішення, у зв’язку із законом про декомунізацію, прийняла міська рада.

Наразі на площі вже приготували до роботи 22-метрову автовишку-кран, встановили металеву огорожу, яку також охороняють кілька десятків працівників поліції.

«Краще заздалегідь не пустити на площу неадекватних і агресивних людей, ніж потім їх випроваджувати», - пояснив ситуацію заступник начальника поліції Дніпродзержинська Андрій Пінчук.

За даними міськради, відповідно до закону про декомунізацію, з 63 пам’ятників та пам’ятних знаків Дніпродзержинська 23 підлягають знесенню.

У придунайському Ізмаїлі на Одещині демонтували другий пам'ятник Леніну, що був розміщений навпроти міського будинку побуту.

Водночас міськрада ухвалила рішення встановити на місці знесеного монумента на площі перед мерією пам'ятний знак - герб Ізмаїла, який буде виготовлений з металу. Готується для затвердження ескізний проект гербу міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-