Мера Сєвєродонецька відправили у відставку

Мера Сєвєродонецька відправили у відставку

Укрінформ
Депутати Сєвєродонецької міської ради на позачерговій сесії більшістю голосів проголосували за припинення повноважень мера міста Валентина Казакова.

Про те, як це відбувалося, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сесію, яку може відкрити тільки міський голова або, за його відсутності, секретар ради, сьогодні проводить депутат, який на це не має ніякого права. Валентин Казаков перебуває на лікарняному; секретар ради, який був раніше обраний, Ігор Бутков, був звільнений міським головою. Сесія, не маючи на те жодних законних повноважень, надала право ведення сесії рядовому депутатові. Крім того, міському голові пред'явлено обвинувачення в діяннях, які може встановити тільки суд. Я сам є давнім політичним опонентом Казакова, проте вважаю, що все має відбуватися відповідно до закону. Тому ми обов'язково оскаржимо сьогоднішні рішення», - прокоментував ситуацію депутат міської ради від Блоку Петра Порошенка Сергій Самарський.

Позачергова сесія, присвячена зняттю міського голови, обраного на цю посаду всього три місяці тому, особливого інтересу у жителів міста не викликала. Перед відкриттям біля входу у будинок ради мітингувало всього кілька десятків людей. З тридцяти шести депутатів ради зареєструвалися всього 27; таємним голосуванням за припинення повноважень Казакова проголосували 24 депутати. Якщо вважати, що Закон про місцеве самоврядування наділяє міського голову всіма правами депутата, то двох третин не набирається. Проте ініціатори дійства оголосили Казакова позбавленим влади і почали ділити портфелі.

Так, секретарем ради вони призначили представника партії Ляшка Григорія Пригебу - очевидно, щоб віддячити за перехід з демократичного табору в табір екс-регіонала і свого попередника Ігоря Буткова.

Як повідомлялося раніше, Казаков відмовився призначити собі сімох заступників. Сьогодні одним з пунктів порядку денного, прийнятого на самому початку сесії, значиться призначення заступників у тій самій кількості - сім.

Між тим Луганська обласна організація Комітету виборців України повідомила про результати проведеного напередодні її волонтерами соціологічного опитування. 50,3% з числа опитаних висловилися за розпуск самої міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-