Закарпатська блокада: російські фури намагалися прорватися через блокпост

Закарпатська блокада: російські фури намагалися прорватися через блокпост

Ексклюзив
Укрінформ
Від учорашнього вечора активісти, які розпочали безстрокову акцію з блокування в'їзду російських фур у Закарпатську область, завернули понад 50 вантажівок.

Вночі кілька машин намагалися прорватися через блокпост, але їх зупинили, повідомили кореспонденту Укрінформу організатори блокади.

"Вночі кілька хур намагалися прорватися на високій швидкості через блокпост, хури мало не збили активістів, але їх таки наздогнали та зупинили. З водіями провели просвітницьку роботу, потім їхні машини розвернули й не дали провезти товар на Європу", - повідомив один з організаторів блокування Тарас Деяк.

Акцію в мережі вже охрестили "ввічливою" або ж "ведмежою блокадою" (карпатський ведмідь зображений на гербі Закарпатської області). З’явився навіть жарт: чи вдасться карпатському ведмедеві зламати хребта російському?

Організатори повідомили, що не мають намірів здавати позиції і блокуватимуть трасу Київ-Чоп, доки влада не заборонить проїзд російських вантажівок територією України.

"Будемо стояти, доки влада не заборонить пересування російських вантажівок через територію України", - кажуть бійці.

Нагадаємо, вчора ввечері на Закарпатті активісти розпочали блокаду російських хур, що перевозять вантаж транзитом через українську територію до Європи. Через відсутність домовленостей між російським Мінтрансом і Міністерством інфраструктури і будівництва Польщі щодо продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік з 1 лютого призупинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі, відтак вони активно користуються кордоном між Закарпаттям і Словаччиною та Угорщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-