Польща і Росія досі не можуть домовитися про вантажоперевезення

Польща і Росія досі не можуть домовитися про вантажоперевезення

Укрінформ
У Варшаві третій день поспіль на рівні експертів, а в середу - на рівні заступників відповідних міністерств, безрезультатно тривають переговори щодо встановлення на 2016 рік квот на вантажоперевезення для поляків по території Росії.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“На жаль, пропозиції російської сторони для наших перевізників є неприйнятними. Ми намагалися досягнути згоди, базуючись на угоді між Польщею і Російською Федерацією у сфері траспорту, однак російська сторона хотіла застосувати російські закони, що суперечить міжнародному праву”, - заявив в середу заступник міністра інфраструктури РП Єжи Шміт після зустрічі з російським колегою Миколою Асаулом.

Він підкреслив, що прийняття російських умов для поляків означало б, що 85% польських вантажоперевізників буде виключено з російського ринку.

Водночас, Шміт зауважив, що представники Росії погодилися, що потрібно внести правки до російського законодавства у сфері вантажоперевезень, яке дискримінує поляків. За його словами, обидві сторони також розпочали роботу над підготовкою нової двосторонньої угоди, яка дозволить запобігти такого роду ситуаціям.

Нагадаємо: з 1 лютого польські вантажоперевізники втратили дозвіл на перевезення товарів автошляхом через територію Росії в результаті внесення Москвою у грудні доповнень до відповідної польсько-російської угоди. Росія дозволила польським вантажоперевізникам, які перебували в РФ на підставі дозволів з минулого року, залишити країну до 15 лютого. Відтак, вантажоперевезення на польсько-російському кордоні з понеділка фактично завмерло.

У 2015 році Польща отримала від Росії квоту в 250 тис. дозволів на вантажоперевезення у трьох категоріях: двосторонні перевезення між Польщею і РФ, транзитні перевезення і перевезення третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-