Польща знайшла альтернативу російському газу в Норвегії

Польща знайшла альтернативу російському газу в Норвегії

Укрінформ
Диверсифікація джерел енергопостачання є дуже важливою для Польщі, а тому Варшава зробить усе можливе, щоб отримувати газ з Північного моря.

Про це під час спільної прес-конференції з главою уряду Норвегії Ерною Солберг в Осло заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ця інвестиція для польського уряду є надзвичайно важливою, тому що створює можливість забезпечення кращої енергетичної безпеки Польщі... Звичайно, це є питанням переговорів між компаніями, які реалізовуватимуть проект, але я глибоко переконана, і з боку польського уряду можу сказати, що зробимо усе можливе, щоб створити хороший клімат і умови для співпраці, аби її (інвестицію – ред.) врешті-решт було реалізовано”, - заявила Шидло.

Уповноважений уряду РП з питань стратегічної інфраструктури Пьотр Наїмський визнав, що в 2022 році закінчується контракт з “Газпромом”, а тому газове сполучення Польщі із норвезьким шельфом є “очевидною метою”.

“В 2022 році завершується контракт з “Газпромом”. Це є відповідний момент, коли ми намагатимемося диверсифікувати напрями постачання (газу – ред.)”,- підкреслив Наїмський.

За його словами, на рівні компаній від Польщі у проект задіюватимуться компанії PGNiG i Gaz-System, а від Норвегії - Gassco i Statoil.

Як раніше повідомляло агентство, Україна за рік на 57,3% зменшила імпорт газу з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-