Терористи кинули у підвал свого

Терористи кинули у підвал свого "міністра"

Укрінформ
Співробітники "держбезпеки" і "міліції" т.зв. "ЛНР" затримали в Луганську "міністра будівництва і ЖКГ" Олексія Русакова, а також підрядника за програмою "100 будинків", яких запідозрили у привласненні "бюджетних коштів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на власні джерела.

"Сьогодні МДБ спільно з "міністерством внутрішніх справ" захопили "міністра" будівництва і ЖКГ "республіки" Олексія Русакова. Разом з ним "у підвал" загримів директор ТОВ "Ліга-будсервіс" Максвелл Саммі - саме цю фірму Русаков залучив як генпідрядника з реалізації т.зв. державної "Програми відновлення 100 будинків". Обом "шиють" нецільове витрачання бюджетних коштів в особливо великих розмірах", - розповіло джерело в "Луганській міській раді".

Незважаючи на встановлені в договорі строки завершення будівництва - 31 грудня 2015 року - нині зі 100 будинків готові лише 4, вважають у "МДБ".

Затримання прокоментував ватажок бойовиків Ігор Плотницький, який пообіцяв продовжувати "непримиренну боротьбу з корупцією" на окупованій території Луганщини. Хоча, не виключено, саме проти нього і спрямована нинішня акція "МДБ".

Луганчанам Русаков особливо запам'ятався на посаді гендиректора міського комунального підприємства "Теплокомуненерго", що забезпечувало теплом їхні квартири. У 2010 році роботу підприємства перевіряло обласне Контрольно-ревізійне управління, яке документально зафіксувало махінації на кілька сотень мільйонів гривень у період з 1 січня 2007 по 1 серпня 2010 року. У тому ж році СБУ порушувало кримінальну справу за виявленими на підприємстві розкраданнями на суму 500 тис. грн, проте Русаков не лише не був підданий репресіям, а й отримав підвищення, очоливши управління ЖКГ Луганської міської ради.

"Кришував" Русакова тодішній перший заступник луганського міського голови Маноліс Пилавов, який нині називає себе мером обласного центру. Тому можна припустити, що арешт "міністра" - це ще удар і по Пилавову, який контролює, мабуть, найбільші фінансові потоки в усій "республіці".

У тому, що Олексій Русаков продовжив на останній своїй посаді розкрадання, сумнівів не виникає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-