Бойовики прагнуть закрити КПП

Бойовики прагнуть закрити КПП "Мар’їнка" - Таран

Укрінформ
Підрив мікроавтобуса під Мар'їнкою є спробою бойовиків НЗФ примусити українську сторону закрити і цей єдиний у Донецькій області пункт пропуску та спровокувати на території Донбасу, непідконтрольній українському уряду, гуманітарну катастрофу, переклавши відповідальність за це на владу України.

Про це заявив керівник української сторони СЦКК генерал-лейтенант Андрій Таран.

"Після того, як минулого тижня через постійні обстріли з боку бойовиків НЗФ ОРДО (окремих районах Донецької області - ред.) було закрито КПВВ "Зайцеве", пропускний пункт поблизу Мар'їнки залишився єдиним у Донецькій області, через який, незважаючи на великі черги, мирні мешканці, що проживають на Донбасі, мали можливість перетинати лінію розмежування. Своїми підступними діями бойовики прагнуть змусити українську сторону закрити і цей пункт пропуску", - йдеться у повідомленні.

Генерал нагадав, що трагічній події під Мар'їнкою, що сталася у середу зранку, і де загинули люди, передувала учора увечері ще одна провокація. "Близько 17 години 9 лютого по цьому перепускному пункті з боку бойовиків НЗФ було відкрито вогонь з гранатомета. Такі дії бойовиків НЗФ ОРДО неможливо розцінити інакше, ніж як провокацію для закриття єдиного діючого нині КПВВ у Донецькій області, а потім, з притаманним їм цинізмом, звинуватити українську владу у гуманітарній катастрофі", - наголосив керівник української сторони СЦКК.

Генерал повідомив, що інформація щодо всіх зазначених фактів була передана представникам СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, сьогодні о 07.56 ранку підірвався на вибуховому пристрої цивільний мікроавтобус "Фольксваген", що знаходився на тимчасово окупованих територіях на відстані близько 600 метрів від контрольного пункту "Мар'їнка".

Автомобіль перебував у черзі машин, що прямували з напрямку територій під контролем бойовиків т.зв. "ДНР". Водій автівки виїхав на узбіччя, намагаючись через поле, грунтовою дорогою, об'їхати автомобільну чергу з боку Донецька. В машині знаходилося 5 осіб. Внаслідок вибуху троє загинули на місці і ще одна людина померла дорогою до лікарні. На місці трагедії працюють військові сапери, представники донецької обласної прокуратури та міжнародної місії ОБСЄ.

Нагадуємо, що саме цього дня, рівно рік тому окупанти обстріляли з установок "Смерч" місто Краматорськ, забравши життя 17 мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-